Βαμβακάρης: «Ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας φέτος»

Αναμφίβολα, στον Εθνικό Πειραιώς υπήρξε απογοήτευση για την ήττα στα πέναλτι από τον ΑΝΟ Γλυφάδας, στον δεύτερο μικρό τελικό του πρωταθλήματος, με τον Κώστα Βαμβακάρη να μιλάει στο ethnikoswomenwaterpolo.gr για το αρνητικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι «Αυτοκράτορας» έκανε μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του.

Παρόλα αυτά, το Σάββατο, οι «κυανόλευκες» θα προσπαθήσουν να επανέλθουν για να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο και την ευρωπαϊκή έξοδο. 

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν περίμενα την αντίδραση της Γλυφάδας. Είχα επιστήσει την προσοχή στις αθλήτριες μου, ότι θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας, στην έδρα του αντιπάλου και με έναν αντίπαλο που δεν έχει να χάσει κάτι. Θεωρητικά μπορεί να έχουμε καλύτερες παίκτριες και να είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά αν δεν παίξεις καλά δεν θα κερδίσεις ποτέ. 

Δυστυχώς, ενώ στην άμυνα ήμασταν όπως πρέπει, στην επίθεση κάναμε τραγικά λάθη, με κακές επιλογές στην εκτέλεση, κάτι το οποίο μας έκανε να κολλήσουμε, χάσαμε το μυαλό μας. Δικαίως η Γλυφάδα κέρδισε στα πέναλτι, θα μπορούσε να έχει κερδίσει στην κανονική διάρκεια. Ήταν μπροστά με 5-3, ισοφαρίσαμε και στο τέλος χάσαμε μια ευκαιρία με τη λανθασμένη επιλογή της Μπάξτερ. Στα πέναλτι είναι θέμα τύχης, αλλά έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι χάσαμε δίκαια. 

Όσον αφορά το παιχνίδι στον Πειραιά το Σάββατο, αρχίζουμε από το μηδέν και όποια ομάδα θέλει πιο πολύ τη νίκη θα την πάρει. Δεν παίζουν τόσο ρόλο τα συστήματα και οι τακτικές, αλλά η ψυχολογία. Εννοείται ότι μπορούμε να επανέλθουμε, κάναμε εδώ μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις μας, αν όχι τη χειρότερη. Ίσως επειδή κερδίσαμε με τέτοια διαφορά στο πρώτο παιχνίδι, ίσως επειδή θεώρησαν τα κορίτσια ότι τελείωσε η σειρά, το θέμα είναι ότι υπάρχει τρίτο παιχνίδι και θα παλέψουμε. Συγχαρητήρια στη Γλυφάδα».

Spread the love

Leave a comment

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

info@ethnikoswaterpolo.gr
+30 6945417262

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Χαϊδαρίου 18
Πειραιάς, 185 45

© 2019. Ethnikos water polo. All Rights Reserved.
Created by Melon Advertising