Κοινή σκέψη στον πάγκο, όρεξη στο νερό και… φύγαμε για τους «16» του Champions League!

Το ταξίδι στη Γαλλία έφερε ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα για τη γυναικεία ομάδα του Εθνικού Πειραιά, η οποία αγωνίζεται στην Ευρώπη με τον τίτλο της Κυπελλούχου Ευρώπης το 2022, παρότι το ρόστερ έχει ανανεωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πέραν από την επιτυχία αυτή καθ’αυτή, ομολογεί την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα γυναικών και τα κορίτσια ήθελαν να κάνουν «δώρο» στον ιστορικό Όμιλο που στις 21 Νοεμβρίου έκλεισε 99 χρόνια ζωής.

Παράλληλα, το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι εξαιρετικό όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι στο οδοιπορικό του ethnikoswaterpolo.gr στη Μυλούζ και τα εύσημα πρέπει να δοθούν στο τεχνικό επιτελείο, καθώς στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Στέφανος Λέανδρος, ο Γιώργος Μορφέσης και η Αγγελική Γερόλυμου λειτουργούσαν στον… αυτόματο, δηλαδή ως ένα μυαλό, με αμοιβαία εμπιστοσύνη και την ίδια στιγμή τα κορίτσια παρουσιάζονταν με μεγάλη όρεξη να αποδείξουν ότι ο Εθνικός Πειραιά αξίζει να βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Λίγο μετά την επιστροφή από τη Μυλούζ, το ethnikoswaterpolo.gr, συνομίλησε με τον επικεφαλής τεχνικό της γυναικείας ομάδας, Στέφανο Λέανδρο, ο οποίος στάθηκε στην εικόνα των «κυανόλευκων» στον πρώτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, σχολίασε την κλήρωση της επόμενης φάσης, ενώ στάθηκε στη συνεργασία του ίδιου με τον Γιώργο Μορφέση και την Αγγελική Γερόλυμου, η οποία αποδίδει ως ένα ισοσκελές τρίγωνο, με βάση τον προπονητή και πλευρές δυνατές, με μεγάλη εμπειρία στο τοπ επίπεδο.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Λέανδρου:

«Η αγωνιστική εικόνα μας στα παιχνίδια της Γαλλίας ανέδειξε κάποια θετικά και κάποια αρνητικα στοιχεία που έχουμε ως ομάδα. Έχουμε συζητήσει ήδη με τα κορίτσια αρκετά από αυτά και θα αναλύσουμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μας τις επόμενες μέρες στο βίντεο και στις προπονήσεις. Η ένταση και ο ρυθμός των αγώνων αυτού του επιπέδου είναι τελείως διαφορετικός. Θα πρέπει σίγουρα να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας καθώς θέλουμε και πρέπει να εμφανιστούμε πιο ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η Ουΐπεστ ακόμα και χωρίς την εμβληματική αρχηγό της, Ρίτα Κέστελι, παραμένει το φαβορί για την πρόκριση, ενώ η Μεντιτερανί βρίσκεται κατά την γνώμη μου στις 4 καλύτερες ομάδες της Ισπανίας, τουλάχιστον όσον αφορά το ρόστερ της, καθώς ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα από τα μέχρι τώρα αποτέλεσμα της στο πρωτάθλημα. Μεε την Γλυφάδα γνωριζόμαστε πολύ καλά και ξέρουμε ποσό καλή ομάδα είναι! Θα είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός ‘Ομιλος και εύχομαι και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες να βρεθούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πράγματι, με τον Γιώργο Μορφέση και την Αγγελική Γερόλυμου γνωριζόμαστε τόσο καλά, που λειτουργούμε ως κοινός νους. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη σε όλες τις κινήσεις που γίνονται, τόσο στην προπόνηση, όσο και στον αγώνα. Θεωρώ ότι αυτό είναι άκρως βοηθητικό για την ομάδα και η συνεργασία μας έρχεται ως απόρροια των πολλών ετών που έχουμε συνεργαστεί στις Εθνικές ομάδες».

Από πλευράς του, ο διοικητικός ηγέτης του γυναικείου τμήματος, Ιωσήφ Βουράκης, μίλησε στο ethnikoswaterpolo.gr για την πρόκριση της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, εξάρωντας παράλληλα την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από το τεχνικό επιτελείο:

«Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σε αυτή την πρώτη φάση του Champions League, θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που πραγματικά δώσανε την ψυχή τους για να πετύχουνε τον στόχο. Συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό τους και την υπομονή τους. Θα ήθελα επίσης να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το προπονητικό επιτελείο. Είναι ειλικρινά εντυπωσιακός ο τρόπος που συνεργάστηκαν εντός και εκτός αγώνα τρεις άνθρωποι που αποδεικνύεται ότι η πολυετής κοινή τους πορεία μπορεί να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτή η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους της! Προχωράμε…».

Spread the love

Leave a comment

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

info@ethnikoswaterpolo.gr
+30 6945417262

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Χαϊδαρίου 18
Πειραιάς, 185 45

© 2019. Ethnikos water polo. All Rights Reserved.
Created by Melon Advertising